Képtár

2023. május 31. – „Ipoly-völgy kincsei” – Természetismereti Terepi Nap

A Duna-Ipoly Nemzeti Park idén is Ipolyvecén tartotta meg rendezvényét.
Mi is kitelepültünk!

További képek!


2023. április 16. – Erdélyi kerékpáros túrázók a Szondi Turisztikai Központban

Ma leírhatatlan élményben volt részünk! Az a megtiszteltetés érte Drégelypalánkot, hogy a “Menekültek Útja”- Erdélyből az Ipoly völgyében a Lengyel menekültek útján elnevezésű szolidaritási emlékakció egyik állomása lehettünk. A Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központban láttuk vendégül a nagy utat megtett kerékpárosokat. Szeretnénk megköszönni Olexa Miklósnak a szervezéssel kapcsolatos elhivatott munkáját. A Drégelypalánki Hagyományőrző csoportnak a sok segítséget és az elbűvölő műsort, mellyel elvarázsolta közönségüket! Ezt az emléket örökre a szívünkben őrizzük majd!
“Köszönjük! Ez az igazi vendégszeretet! Isten áldja önöket!”
Megtiszteltetés volt vendégül látni a csapatot!

További képek!


2023. április 15. – Előadás az amatőr csillagászatról

A mai napon az amatőr csillagászat világába kalauzolt el bennünket Fábián Gábor a Szondi Turisztikai Központban.
Köszönjük a tartalmas előadást.

További képek!


2022. december 5. – Mikulás a Szondi Turisztikai Központban

 A Mikulás tegnap a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központban látogatta meg a
gyerekeket, akik szép énekekkel és versekkel várták a Mikulás bácsit!

További képek!


2022. október 30. - Őszi matató a Szondi Turisztikai Központban

További képek!


2022. május 24. – „Ipoly-völgy kincsei” – Természetismereti Terepi Nap

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Ipolyvecén tartotta meg ez évi rendezvényét. Mint ahogy már évek óta rendszeresen, mi is részt vettünk a rendezvényen a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ képviseletében. Apródképzéssel és kézműves foglalkozásokkal vártuk a gyerekeket. Öröm volt a szabadban önfeledten futkározó gyermekek látványa. Számtalan érdekes program, kisállat bemutató, madárgyűrűzés, interaktív feladatok, madármegfigyelő túra, Dunavirág Vízibusz, izgalmas természetismeret.
Szuper egy nap volt, mi is legalább annyira élveztük, mint a gyerekek.

További képek!


2022. április 18. – Húsvéti forgatag a Szondi Turisztikai Központban

Tartalmasan telt a hosszú hétvége a látogatóközpontban. Az ügyeletes kollégákkal kedves turistákat, helyieket és nagy örömünkre hazalátogató elszármazottakat is fogadtunk. Volt nyuszisimogató, népi játékok (amiket nem csak a gyerkőcök próbáltak ki nagy örömmel), tojáskeresés, felnőtteknek QR- kód keresés, és a bevállalósak korabeli ruhákat is ölthettek. A húsvéti programok mellett az érdeklődök megtekinthették a Szondi filmeket, tájszobát, pajtát és a régészeti leletek tárát.

További képek!


2022. március 18. – Filmforgatás Drégely váránál és a Szondi Turisztikai Központban

Fantasztikusan izgalmas forgatási napon vagyunk túl Vadon Janival, aki az ősszel induló Spektrum „VÁRFOGLALÓK” c. műsorának házigazdájaként kalauzolja a nézőket Drégely várában, Drégelypalánkon. Öröm számunkra, hogy Drégelyvár szerepel azon helyszínek sorában, amelyek helyet kaptak ebben a nagy volumenű, tartalmas, történelmi ihletésű sorozatban.

További képek!


2022. március 15. – Szondi Vitézei Drégely várában

A kitelepülések alkalmával a legjobban azt szeretjük, ha meglephetjük a látogatókat. Terveznek egy kirándulást és nem számítanak rá, hogy belecsöppenek egy várbemutatóba, akár egy viselet- és fegyverbemutatóba. Sokat mesélünk ilyenkor a vár történetéről, a Drégelyvár Alapítvány vármegmentő tevékenységéről, bemutatjuk a vár részeit, funkcióit. Március 15-én egész nap folyamatosan jöttek-mentek a látogatók, reméljük, szép élményekkel távoztak.

További képek!


2021. július 26. – Filmforgatás és műhelymunka a Szondi Turisztikai Központban

A mai napon a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett “Közművelődési és közönségkapcsolati szakember” középfokú képzés kollégáit láttuk vendégül a turisztikai központban.

További képek!


2021. május 31. – Látogatók a Szondi Turisztikai Központban

Végre beindult az élet.
“Élmény kínálunk, törődést adunk!”

Kedves Pedagógus Kolléga!
Azon töröd a fejed, hová is szervezz osztálykirándulást, nyári tábort? Nekünk egész napos programra is van ajánlatunk.
Legnépszerűbb programjaink: Szondi filmek vetítése, Kincskeresés, Viselet- és fegyverbemutató, Apródjátékok, Túra Drégely várához

További képek!


2020. december 4. - Mikulás a Szondi Turisztikai Központban

Ma váratlanul meglepett bennünket a Mikulás! Ezek szerint jók voltunk!

 


2020. július 4. – Megemlékezés Drégely váránál

A várjátékok országszerte elmaradnak. A hősök iránti tiszteletünk jeléül mégis megemlékeztünk Drégelyvár 146 katonájáról és Szondi György várkapitányról. A hétvégén megleptük a várhoz látogatókat. A Szondi Vitézei Hagyományőrző csapat tagjai és a Szondi Turisztikai Központ dolgozói várbemutatóval, fegyver- és viseletbemutatóval kedveskedtek a kirándulóknak. Közreműködött: Béke Csaba és Béke Jakab.
A megemlékezéshez csatlakoztak a Bajvívó Magyarok Hagyományőrző és Sport Egyesület tagjai, akik zarándoklatot szerveztek szintén erre a napra. Az egyesület szeretné feléleszteni a történelmi időkben letűnt lovagi zarándoklatokat, amelynek első állomása a Szondi György és Vitézei Lovagi Zarándoklat.

További képek!


2020. március 10. – Utolsó csoportunk a Szondi Turisztikai Központban

Az előírásoknak megfelelően BEZÁRT a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ is. Mindent elkövetünk, annak érdekében, hogy megóvjuk a magunk, családunk, szeretteink és a közösségünk egészségét, ezért otthon folytatjuk a munkát. A kialakult, helyzetben mi a szerencsésebbek közé tartozunk. Kollégáinkkal adminisztrációs háttér feladatokat látunk el, és azon fáradozunk, hogy a járvány után újabb programokkal, élményekkel, játékokkal, szemléltető eszközökkel várjuk a hozzánk látogatókat. Mindannyian egy nagy közösség részei vagyunk. Figyeljetek saját egészségetekre, a környezetetekre, legyetek tájékozottak hiteles forrásokból!

További képek!


2020. február 27. – Nyugat-Nógrád Foglalkoztatási Kerekasztal beszélgetés Drégelypalánkon

Szívesen helyt adunk tanácskozásoknak, workshop rendezvényeknek is! Nyugat-Nógrád Foglalkoztatási Kerekasztal beszélgetés a Nagyorosziban létrejött Család- és KarrierPONT munkatársai, valamint partner szervezetei szakértőinek szervezésében. A program röviden és lényegre törően szólt a különböző foglalkoztatási lehetőségekről, a vállalkozók számára elérhető támogatásokról, pályázati lehetőségekről.

További képek!


2019. november 23. – Filmforgatás Drégely váránál és a Szondi Turisztikai Központban

A mai napon forgatás helyszíne voltunk. Egy készülő turisztikai imázsfilm keretében forgattak a Turisztikai Központban és Drégely váránál. Köszönet a statisztáló gyerekeknek, valamint a Szondi Vitézei hagyományőrzőknek! A végén a csapat tagjai nagyon beleélték magukat, kicsit “renitenskedtek” is a Várkapitány Étteremben!

További képek!


2019. október 30. – „Tök jó” nap a Szondi Turisztikai Központban

További képek!


2019. június 4. – Nézzetek be hozzánk! – Látogatók a Szondi Turisztikai Központban

Az elmúlt egy hetünk.
Kedves Pedagógus Kollégák! Kedves Szülők!
Attól féltek csak unatkozni fognak a gyerekek a nyári szünetben, a nyári táborokban? Lehet, de nekünk van egy ajánlatunk! A fotók önmagukért beszélnek! A gyerekek, fiatalok igen jól érzik magukat nálunk! Ha Ti is így gondoljátok, ajánljatok bennünket a nyári táborozásokhoz! Keressetek bennünket bátran!

További képek!


2019. május 23. – Látogatók a Szondi Turisztikai Központban

Még fogadunk bejelentkezést osztálykirándulásra!
Ha esik az eső, akkor bevonulunk egy kis fegyverbemutatóra vagy éppen mézeskalácsot díszítünk.

További képek!


2019. április 21-22. – Húsvéti forgatag a Szondi Turisztikai Központban

További képek!


2019. április 21. – Szondi Vitézei Drégely várában (Fotó: Kinczel László)

Szerettük volna meglepni a Drégely várához látogatókat, ezért Húsvétvasárnap a Szondi Vitézei hagyományőrző csapat tagjai “kitelepültek” a várba.

- Viselet- és fegyverbemutató
– Vártörténet, várbemutató
– Legendák
– Drégelyvár Alapítvány tevékenysége

A látogatók figyelmesen hallgatták “Drégely kapitányát”, s érdeklődéssel nézték a bemutatókat! Köszönet a kőjegyet vásárlóknak, akiknek innentől fogva már van legalább 1db kövük Drégely várában.

További képek!


2019. április 4. – II. Nógrád Megyei DJP Mentor Találkozó

Tartalmas szakmai tanácskozás a Digitális Jólét Program mentoraival a Művelődési Házban, finom ebéd a Várkapitány Étteremben, élményekkel teli program a Szondi Turisztikai Központban! Megtiszteltetés, hogy történelmi múltú településünket választottátok a találkozó helyszínének!

További képek!


2018. december 30. – Utolsó munkanapunk a Szondi Turisztikai Központban

Ma volt az év utolsó munkanapja!
Egy, több családból álló baráti társasággal búcsúztattuk el az évet! Szuper csapat volt!
Tartsatok velünk jövőre is!

További képek!


2018. december 2. – Vártuk a Mikulást!

A legszebb öröm a gyermeki mosoly. Már csak 4-et kell aludni és megérkezik a fehér szakállas, jószívű Mikulás, aki megajándékozza a kisgyermekeket! Hozzánk már előzetesen el is látogatott a turisztikai központba ma délután! Énekkel, verssel köszöntötték őt, sőt volt, aki ajándékot is készített neki. Minden gyerek kis ajándékot kapott a Mikulástól, s nagyon megígérték, hogy jó gyerekek lesznek!

További képek!


2018. november 15. – Látogatók a turisztikai központban

„Élményt kínálunk, törődést adunk!”
Megnyitásunk óta, első pillanattól ez a szlogenünk, ennek mentén végezzük napi munkánkat! Terület szempontjából kicsi hely vagyunk, ám annál nagyobb szívvel és lelkesedéssel végezzük a munkánkat, s fogadjuk a látogatókat! Bizony nem egyszerű ma a fiatalokat egy múzeumba, kiállítóhelyre elcsábítani a pedagógusoknak! Mi igyekszünk interaktív módon tanítani, sokszínűen lefoglalni őket!
Ma a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumból fogadtunk 7. osztályos diákokat.

További képek!


2018. október 21. - „Tök jó” nap Drégelypalánkon

További képek!


2018. szeptember 19. – Osztálykirándulások a turisztikai központban

Szeptember még az osztálykirándulások időszaka, csoportok jönnek-mennek.
Az egyik legnépszerűbb programunk a viselet- és fegyverbemutató!

További képek!


 2018. augusztus 13-17. - Napközis Erzsébet tábor Drégelypalánkon

49 gyermeket láttunk vendégül egy héten keresztül a drégelypalánki Szondi Turisztikai Központ szervezésében.

További képek!


Szondi Turisztikai Központ (Fotó: Vágány Zoltán)

További képek!


2018. június 1. – „Ipoly-völgy kincsei” – Természetismereti Terepi Nap

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Drégelypalánkon, a sportpályán tartotta meg ez évi rendezvényét.
Mi is kitelepültünk!

További képek!


2018. április 1-2. – Húsvét a turisztikai központban

A húsvéti hagyomány őrzése mellett „Szondi vitézeivel” a katonai hagyományőrzést is bemutattuk látogatóink aktív közreműködésével!
Akár a kardforgatás szabályait is megtanulhatták a gyermekek, akik beálltak „Drégely kapitányához” apródnak!
Talán nem volt olyan gyermek, aki ne ragadott volna kardot.
Talán nem volt olyan leányzó s asszonynépség, aki ne kapott volna a vödörből vizet!

További képek!


2017. október 26. – Nemzeti Művelődési Intézet – Látóút a turisztikai központban

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest és Nógrád megyei koordinátorai szakmai műhelymunkán vettek részt a turisztikai központban. A szakmai tanácskozáson a helyi értékfeltárás felmérés folyamatát és módszertanát bemutató előadáson túl megtekintették a Szondi legendája c. filmet és megismerkedtek a turisztikai központ kiállításaival is. Búcsúzásul elmondták, hogy nagyon szép élményekkel gazdagodva térnek vissza Pest és Nógrád megye különböző településeire.
Többen ígéretet tettek: visszajövünk a családdal! Mi pedig szeretettel várunk benneteket!

További képek!


 2017. július 31. – augusztus 4. – Napközis Erzsébet tábor Drégelypalánkon

46 gyermeket láttunk vendégül egy héten keresztül a drégelypalánki Szondi Turisztikai Központ szervezésében. 7 település, 1-6. osztályos tanulóit fogadtuk nagy szeretettel. A sok-sok program után többen azzal búcsúztak: Jövőre is szeretnénk jönni!

További képek!


2017. július 14. - Az ipolysági Fegyverneki Ferenc Katolikus Iskola tanulói a turisztikai központban

Egy igazi, eleven szuper csapat látogatott el hozzánk!
Köszönjük, hogy itt voltatok!

További képek!


2017. június 5. - Pünkösdi kavalkád

Pünkösdhétfőn népviseletbe öltözött gyermekekkel telt meg a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ Drégelypalánkon. A balassagyarmati Vadóka Néptánc és Szabadidős Közhasznú egyesület táncosai érkeztek hozzánk. Az óvodás korú gyermekekből álló Kisvadóka és a Vadóka tánccsoport lányai pünkösdi királynéjárást mutattak be. A balassagyarmati Csengettyűk énekegyüttes szép hangú leányai furulyaszóval kísérték saját éneküket. Az első osztályos apró leányzó, pataki Hegedűs Dorina népdalokat énekelt. Csetneki Hanna és tanítványai citerán játszottak. A műsor végeztével a gyerekek birtokba vették az udvart, a trambulint, a várfalat és a népi fa játékeszközöket. A hozzátartozók megnézték a Szondi filmet, a kiállításokat. A több, mint száz fős rendezvény részvevői az esti órákig maradtak. A játszó gyermekeket alig tudták a szülők indulásra bírni.

További képek!


2017. április 22. - I. Szondi és György nap a turisztikai központban

Nagy örömünkre három Szondi György is ellátogatott hozzánk az első alkalommal szervezett rendezvényünkre. De volt helyi Györgyünk is!

További képek!


2017. április 4. - Szondi kis apródjai – A Drégelypalánki Apródfalva Óvoda óvodásai a turisztikai központban

A Drégelypalánki Apródfalva Óvoda kis óvodásai látogattak el hozzánk a turisztikai központba. Megnyerték a farsangi rajzpályázatunkat, ennek keretében láttuk őket vendégül.
Reméljük, hogy jól érezték magukat!

További képek!


2017. március 16. – Pedagógus Nyílt Nap a turisztikai központban

Reméljük, hogy ajánlatainkkal segítettünk a tartalmas és élménydús osztálykirándulások megszervezésében! Köszönjük a sok dicséretet, a szép szavakat! Gratulálunk a nyerteseknek is, akik fél- és egész napos kirándulást nyertek! Szeretettel várjuk a gyerekeket!

További képek!


2017. március 14. – A Dejtári Kikelet Óvoda óvodásai a turisztikai központban

Aranyos kis apródok foglalták el a turisztikai központot! A Dejtári Kikelet Óvoda óvodásai látogattak el hozzánk a napokban. 4 és fél óra kicsikkel. S hogy elröpült az idő…

További képek!


2016. december 4. - Mesesarok, mesemozi, Mikulás a turisztikai központban

További képek!


2016. augusztus 8-12. - Napközis Erzsébet tábor Drégelypalánkon

Egy héten keresztül láttunk vendégül 42 gyermeket a drégelypalánki Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központban az Erzsébet program keretében!  A programokról, a hangulatról beszéljenek a képek helyettünk! Egyetlen célunk volt csupán: hogy a gyerekek jól erezzék magukat!
Hiszen a mottónk: ÉLMÉNYT KÍNÁLUNK – TÖRŐDÉST ADUNK!
Reméljük, hogy sok szép élményhez juttattuk a gyerekeket!  Mi, szervezők nagyon jól éreztük magunkat!

További képek!


2016. július 21. - A Vadóka Néptánc Egyesület táborosai a turisztikai központban

A mai napon a balassagyarmati Vadóka Néptánc Egyesület táborosai, óvodások, kisiskolások látogattak el a drégelypalánki turisztikai központba. A tündéri kis apródok mindent kipróbáltak.

További képek!


2016. április 29. - Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága rendezvénye Ipolyvecén

A rendezvényen több száz fő vett részt (óvodások, iskolások) sok-sok érdekes programon. Mi is nagy sikerrel képviseltük a drégelypalánki Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központot, valamint a Sugárkankalin Turisztikai Egyesületet.

További képek!


2016. március 16. - Felvidék.ma - Szondy György nyomában Drégelypalánkon

A Honti Múzeum és Galéria Baráti Köre szervezésében egy autóbusznyi történelem- és természetkedvelő ipolysági indult a drégelypalánki Szondy Kilátótérbe és Turisztikai Központba. Drégely várának szomszédságában nagy tisztelettel és méltóképpen őrzik Szondy György és maroknyi serege hősies helytállásának emlékét. A határ közelsége miatt számtalan felvidéki turista keresi fel a Börzsöny lábánál meghúzódó kis települést. A március 12-én érkező ipolysági negyvenöt fős csapat volt az első nagyobb létszámú vendégcsoport a központban.

Tovább a teljes cikkre!
További képek!


2016. március 13. - „Apród látogatók” a turisztikai központban

Kis apród látogatóink voltak a turisztikai központban!
Több mint 4 órát töltöttek velünk, ez alatt az idő alatt feltérképezték a központ minden zegét-zugát. Különösen a fegyverbemutató tetszett nekik, és persze lelkesen kipróbáltak mindent.

További képek!


2015. szeptember 19.-20. - Kulturális Örökség Napok

További képek! (szeptember 19.)
További képek! (szeptember 20.)


2015. július 12. - Drégelypalánki Értéktár bemutató

További képek!


2015. július 3. - A Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ hivatalos megnyitója

További képek!


2015. június - Megérkezett az ágyú a turisztikai központba