Hírarchívum 2022

2022. december 5. – Mikulás a Szondi Turisztikai Központban

 

A Mikulás tegnap a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központban látogatta meg a
gyerekeket, akik szép énekekkel és versekkel várták a Mikulás bácsit!

További képek!


2022. október 30. - Őszi matató a Szondi Turisztikai Központban

További képek!


2022. július 9. - Nógrád Megyei Hírlap - Várjátékokkal emlékeztek
Drégely várának 470 évvel ezelőtti ostromára

A település önkormányzata a Szondi Várjátékok elnevezésű rendezvényével közel három évtizede ápolja a Szondi kultuszt és hagyományt. A szombati ünnepségen a vár ostromának 470. évfordulójára emlékeztek Drégely váránál és a Sáferkúti tisztáson. Ennek során a várvédelem korszakát idézték fel változatos, gazdag történelmi ihletésű programokkal.


További a teljes cikkre!


2022. július 9. - Szondi Várjátékok (Fotó: Cseri Gábor)

Drégelyvár ostromának 470. évfordulójára emlékeztünk.


 
 
 
 
További képek!


2022. május 3. - Drégelyvár megközelítése - Nincs több kiskapu, zárva a sorompó

Nagyoroszi felől Pénzásás irányába új sorompót szerelt fel az Ipoly Erdő ZRt. Ez a terület, tehát a Nagyoroszi laktanya után a Pénzásási-nyeregre vezető út az Ipoly Erdő Zrt. vagyonkezelésébe tartozó, közforgalom elől elzárt, országos védettségű természeti területen haladó erdészeti magánút. Behajtani tilos tábla és egy sorompó korábban is jelezte, hogy eddig és ne tovább, ez azonban sajnos nem mindenkit tartott vissza, így sokan behajtottak a védett területre. 2022. május 3-tól egy automata, elektromos működtetésű sorompó
foganatosítja a behajtani tilos rendelkezést.
Információk Drégelyvár megközelítéséről


2022. május 28. – Kerékpártúra az „Örökségeink Útján” Zöldúton

Ebben az évben ismét kerekeztünk a Sugárkankalinos településeinken. Gyönyörködtünk természeti értékeinkben, tehetséges, helyi alkotóinkban, élvezettel hallgattuk a Mikszáth-i legendákat, bekapcsolódtunk kerékpáros projektbe, (kaptunk ajándékokat is) bepillantást nyertünk egy különleges szabadtéri kiállításba, sőt egy gyereknap forgatagába is belecsöppentünk. Mindenhol szívesen fogadtak bennünket, élveztük a helyiek vendégszeretetét, a részünkre készített finomságokat. Mindezt egy szuper csapattal, aki a végére szinte közösséggé formálódott. Jövőre veletek ismét!

További képek!


2022. május 24. – „Ipoly-völgy kincsei” – Természetismereti Terepi Nap

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Ipolyvecén tartotta meg ez évi rendezvényét. Mint ahogy már évek óta rendszeresen, mi is részt vettünk a rendezvényen a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ képviseletében. Apródképzéssel és kézműves foglalkozásokkal vártuk a gyerekeket. Öröm volt a szabadban önfeledten futkározó gyermekek látványa. Számtalan érdekes program, kisállat bemutató, madárgyűrűzés, interaktív feladatok, madármegfigyelő túra, Dunavirág Vízibusz, izgalmas természetismeret.
Szuper egy nap volt, mi is legalább annyira élveztük, mint a gyerekek.

További képek!


2022. május 14. – III. Szondi Várfutás Drégelypalánkon


Nevezés: III. Szondi Várfutás – Drégelypalánk


Kérjük, támogassa adója 1%-ával a Drégelyvár Alapítványt!


2022. április 18. – Húsvéti forgatag a Szondi Turisztikai Központban

Tartalmasan telt a hosszú hétvége a látogatóközpontban. Az ügyeletes kollégákkal kedves turistákat, helyieket és nagy örömünkre hazalátogató elszármazottakat is fogadtunk. Volt nyuszisimogató, népi játékok (amiket nem csak a gyerkőcök próbáltak ki nagy örömmel), tojáskeresés, felnőtteknek QR- kód keresés, és a bevállalósak korabeli ruhákat is ölthettek. A húsvéti programok mellett az érdeklődök megtekinthették a Szondi filmeket, tájszobát, pajtát és a régészeti leletek tárát.

További képek!


2022. március 18. – Filmforgatás Drégely váránál és a Szondi Turisztikai Központban

Fantasztikusan izgalmas forgatási napon vagyunk túl Vadon Janival, aki az ősszel induló Spektrum „VÁRFOGLALÓK” c. műsorának házigazdájaként kalauzolja a nézőket Drégely várában, Drégelypalánkon. Öröm számunkra, hogy Drégelyvár szerepel azon helyszínek sorában, amelyek helyet kaptak ebben a nagy volumenű, tartalmas, történelmi ihletésű sorozatban.

További képek!


2022. március 15. – Szondi Vitézei Drégely várában

A kitelepülések alkalmával a legjobban azt szeretjük, ha meglephetjük a látogatókat. Terveznek egy kirándulást és nem számítanak rá, hogy belecsöppenek egy várbemutatóba, akár egy viselet- és fegyverbemutatóba. Sokat mesélünk ilyenkor a vár történetéről, a Drégelyvár Alapítvány vármegmentő tevékenységéről, bemutatjuk a vár részeit, funkcióit. Március 15-én egész nap folyamatosan jöttek-mentek a látogatók, reméljük, szép élményekkel távoztak.

További képek!


2022. január 22. - Örökség serleg elismerésben részesült a drégelypalánki Szondi Vitézei
hagyományőrző csapat Budapesten a Magyar Kultúra Napja Gálán

Megtiszteltetés volt a Szent Korona másolata mellett őrséget állni a csapat tagjainak és átvenni a díszserleget és oklevelet. Ez az elismerés a csapat tagjain kívül szól a Drégelyvár Alapítványnak, Drégelypalánk Község Önkormányzatának és a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központnak egyaránt.


Tovább a teljes cikkre!