Hírarchívum 2020

Tisztelt Látogató!
Sajnálattal értesítjük, hogy a drégelypalánki Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ
2020. november 11-től HATÁROZATLAN IDŐRE ZÁRVA TART!


2020. december 4. - Mikulás a Szondi Turisztikai Központban

Ma váratlanul meglepett bennünket a Mikulás! Ezek szerint jók voltunk!

 


2020. december 3. – Falu karácsonyfája

A mai napunk! Helyére került a falu karácsonyfája szorgos kezek jóvoltából! Köszönjük a szép fenyőfát is a felajánlónak!További képek!


2020. november 29. – Pályázatot nyert a Drégelyvár Alapítvány!


2020. november 22. – Drégely vára (Fotó: Lackó Zoltán)

További képek!


2020. november 2. - Új kuratóriumi tag a Drégelyvár Alapítványban

A mai napon Teszári Hanga, Teszári Károly, tiszteletbeli elnök unokája aláírta a Tisztségviselő elfogadó nyilatkozatot. Örömmel vettük, hogy a Drégelyvár Alapítvány kuratóriumi tagjainak sorába lépett. Sok sikert Hanga a jövőbeni munkádhoz! Már a mai napon rengeteget ötleteltünk.


2020. október 7. - Drégely vára (Fotó: Teknős Dominik)

További képek!


2020. július 4. – Megemlékezés Drégely váránál

A várjátékok országszerte elmaradnak. A hősök iránti tiszteletünk jeléül mégis megemlékeztünk Drégelyvár 146 katonájáról és Szondi György várkapitányról. A hétvégén megleptük a várhoz látogatókat. A Szondi Vitézei Hagyományőrző csapat tagjai és a Szondi Turisztikai Központ dolgozói várbemutatóval, fegyver- és viseletbemutatóval kedveskedtek a kirándulóknak. Közreműködött: Béke Csaba és Béke Jakab.
A megemlékezéshez csatlakoztak a Bajvívó Magyarok Hagyományőrző és Sport Egyesület tagjai, akik zarándoklatot szerveztek szintén erre a napra. Az egyesület szeretné feléleszteni a történelmi időkben letűnt lovagi zarándoklatokat, amelynek első állomása a Szondi György és Vitézei Lovagi Zarándoklat.

További képek!


2020. június 12. – A Szondi Turisztikai Központ ajánlata pedagógusok részére


2020. március 10. – Utolsó csoportunk a Szondi Turisztikai Központban

Az előírásoknak megfelelően BEZÁRT a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ is. Mindent elkövetünk, annak érdekében, hogy megóvjuk a magunk, családunk, szeretteink és a közösségünk egészségét, ezért otthon folytatjuk a munkát. A kialakult, helyzetben mi a szerencsésebbek közé tartozunk. Kollégáinkkal adminisztrációs háttér feladatokat látunk el, és azon fáradozunk, hogy a járvány után újabb programokkal, élményekkel, játékokkal, szemléltető eszközökkel várjuk a hozzánk látogatókat. Mindannyian egy nagy közösség részei vagyunk. Figyeljetek saját egészségetekre, a környezetetekre, legyetek tájékozottak hiteles forrásokból!

További képek!


2020. február 27. – Nyugat-Nógrád Foglalkoztatási Kerekasztal beszélgetés Drégelypalánkon

Szívesen helyt adunk tanácskozásoknak, workshop rendezvényeknek is! Nyugat-Nógrád Foglalkoztatási Kerekasztal beszélgetés a Nagyorosziban létrejött Család- és KarrierPONT munkatársai, valamint partner szervezetei szakértőinek szervezésében. A program röviden és lényegre törően szólt a különböző foglalkoztatási lehetőségekről, a vállalkozók számára elérhető támogatásokról, pályázati lehetőségekről.

További képek!


2020. február 20. – National Geographic – Drégely vára és a Kámor-hegy legendái

Nagyorosziból a zöld sáv turistajelzést követve értük el történelmi emlékhelyünket a Drégely-várat. Az ide látogatóknak nem árt felkészülni, hiszen a vár kizárólag gyalogosan közelíthető meg és a kezdetben lankásabb turistaút hamarosan sokkal meredekebb és kitartóan elnyúló kaptatóba megy át. A félig leomlott kőfalak között, zegzugos, néhol sötétbe burkolózó lépcsőn botorkáltunk fel a vár belső udvarába. A 444 méter magas, magányos sziklacsúcson álló épületmaradványokból remek kilátás nyílik a Börzsöny-hegység környező hegycsúcsaira. A vár első írásos említése 1285-ből származik, ám jelentősége jóval később, a török hódoltság idején, a felvidéki bányavárosok védelmében játszott szerepében mutatkozott meg igazán. Végül az előrenyomuló török seregek jelentős túlerejével szemben a várvédők tehetetlennek bizonyultak és 1552-ben Szondi György várkapitánysága idején a vár elesett.


Tovább a teljes cikkre!